Blog

Poročilo s 4. Mihovega memoriala

9. oktober 2012 ob 11:33

Minilo je že 4 leta odkar se je ponesrečil naš prijatelj Miha Valič. Čas gre naprej in vse kar nam ostane so lepi spomini na prijatelja, lepe, nore in zabavne trenutke, ki smo jih preživeli skupaj. Z memorialom poskušamo ohranjati spomin nanj in krepiti duh, ki ga je sejal med nami.

Tokrat smo že četrto leto izpeljali športno prireditev netekmovalnega značaja kjer tečemo in kolesarimo po poteh v Polhograjskih dolomitih, kjer se je Miha ponavadi pripravljal na odprave. Ponavadi je tik pred odhodom na odpravo s podobnim tekom preizkusil svojo kondicijo.

Letos se nas je na štartu zbralo okoli 70 udeležencev. Približno polovica tekačev in polovica kolesarjev. Tekaška proga je bila dolga okoli 24km, kolesarska pa okoli 35. Obe z izdatnim številom vzponov in spustov.

Po zaključku “aktivnega” dela je sledil še piknik na cilju v Gostečah pri Škofji Loki, ki se je, kot ponavadi za nekatere zavlekel do naslednjega jutra.

Zahvalil bi se vsem udeležencem da so dodali sebe v spomin na Miho, še posebej pa vsem, ki so mi pomagali izpeljati tokratni memorial. Hvala tudi alpinističnemu odseku, planinskemu društvu in vsem posameznikom, ki so omogočili, da smo prireditev lahko tudi finančno pokrili.

Se vidimo naslednje leto!

Blaž Grapar

4. Mihov memorial

1. oktober 2012 ob 12:55

Pred štirimi leti nas je pri sestopu s Čo Oja nepričakovano zapustil naš prijatelj Miha Valič. Tudi letos bomo v spomin nanj priredili memorial.
Prireditev netekmovalnega značaja bo potekala po polhograjskih hribih med Šentvidom in Škofjo Loko.

Dobimo se v soboto 6.10.2012 ob 10h v Šentvidu pred Narodnim domom (Prušnikova 99). Od tam se bomo podali po poteh, kjer se je Miha ponavadi pripravljal za odprave.

Proga bo postavljena v dveh različicah, tekaški in kolesarski, potekala pa bo v obliki enostavne orientacije z vmesnimi kontrolnimi točkami, ki bodo vrisane na karti. Karto udeleženci prejmejo na štartu.

Tekaška proga bo dolga okoli 30 km (cca 4 ure), kolesarska pa malo daljša, a v podobnem časovnem okviru. Na polovici proge bomo za udeležence pripravili tudi osvežitev (pijačo in prigrizek).

Cilj bo na obrobju Škofje Loke (karta), kjer boste postreženi z obilno količino jedi na žlico (mesna in zelenjavna varianta) ter pijačo. Možno pa bo tudi prespati. Priporočamo, da si prinesete šotor in spalno vrečo.

Na štartu bo možno pustiti osebno opremo (rezervna oblačila ipd.), ki bo prepeljana na cilj. Prevoz nazaj v Ljubljano ali kamorkoli drugam si udeleženci organizirajo sami. V primeru slabega vremena se memorial prestavi na nedeljo.

Kdor se ne more udeležiti aktivnega dela, lahko pride direktno na cilj po 14. uri, kjer bomo nadaljevali z druženjem do poznega večera ali naslednjega jutra.

Udeležba je brezplačna, zaradi lažje organizacije pa so potrebne prijave. Prijave na telefonu 031 649 129 ali na e-mail blaz.grapar@gmail.com, kjer lahko dobite tudi dodatne informacije. Prosimo, da se prijavite najkasneje do torka 2.10.2012.

Lepo vabljeni vsi, ki pogrešate Mihca!

Kategorije:

Arhiv:

RSS Viri: