Blog

Dodatna navodila za Mihov memorial

29. september 2009 ob 10:57

Trasi za kolesarje in tekače sta precej podobni. Medtem ko tekaška trasa poteka po ustaljenih cestah, kolovozih in markiranih poteh, se kolesarska trasa izogne nekaterim predelom, ki s kolesom niso prevozni. (Glej karto)

Kolesarska trasa je dolga cca 30km na njej pa se napravi okoli 1000 metrov vzpona. Potreben čas je od 2,5 h naprej. Tekaška proga je malenkost daljša, na njej pa se napravi okoli 1000 metrov vzpona.

Organizirane osvežitve na sami trasi ni, so pa ob poti gostilne in kmečki turizmi kjer se je moč osvežiti. Zato imejte s seboj nekaj malega denarja ali pa imejte pijačo s seboj.

Cilj obeh tras je na tabornem prostoru na sotočju obeh Sor v Škofji Loki (glej karto), kjer bo tudi piknik in večerni taborni ogenj. Za hrano in jedačo bo poskrbljeno v obilni meri, pobirali pa bomo 5 EUR ‘prostovoljnih’ prispevkov, da pokrijemo še ostale stroške. Na tabornem prostoru je mogoče tudi prespati če prinesete šotor in ostalo opremo.

Predlagamo, da se vas več skupaj dogovori s kom, ki bo šel direktno na piknik, da vam pripelje suhe obleke in ostale stvari, ki jih boste potrebovali po zaključeni trasi. Hrana in pijača bosta pripravljeni od 1h popoldne naprej kar naj bo orientacijski čas za tiste, ki bodo prišli neposredno na piknik.

Trasa ni označena zato si dobro oglejte, kje poteka, je pa njen potek dokaj enostaven.

Dodatne informacije na blaz.grapar@gmail.com oz. 031 649 129

Vris poti:
Manjša različica 1.3 MB

Večja različica 4.9 MB

Mihov Memorial

3. september 2009 ob 13:20

Pred slabim letom se je v Himalaji ponesrečil naš prijatelj Miha Valič. Njemu na čast bomo 3. oktobra priredili spominski tek iz Ljubljane do Škofje Loke prek Polhograjskih dolomitov.

Miha se je med pripravami na odprave prav na tej trasi velikokrat kondicijsko pripravljal. Zato se bomo po tej trasi odpravili tudi mi. Najbolj zagrizeni bodo traso pretekli, ostali pa jo bodo z nekaterimi obvozi lahko prekolesarili. Trasa je dolga okoli 30km.

Tek oz. kolesarjenje bomo pričeli ob 9h na Trubarjevi 77 v Ljubljani, kjer je Miha dolga leta živel, zaključili pa v Škofji Loki, kjer bo organiziran piknik oz. srečanje z večernim tabornim ognjem. Kdor se dopoldanskega teka oz. kolesarjenja ne bo mogel udeležiti pa je seveda vabljen na piknik v Škofjo Loko.

Natančne informacije o trasi in ostalih podrobnostih bodo objavljene naknadno (tudi na tej strani). V primeru slabega vremena se memorial prestavi na naslednji vikend.

Kategorije:

Arhiv:

RSS Viri: