Blog

Bishorn

28. februar 2007 ob 11:12

Za vsakim soncem pride dež, oziroma, v konkretnem primeru, veliko snega. Po res čudovitem vremenu prejšni teden, so se nad Švico zgrnili temni oblaki, ki onemogočajo sproščeno pohajanje po gorah. Vseeno sva z Matevžem Kramerjem ujela par ur lepega vremena in se povzpela na Bishorn.

Bishorn in severni greben Weisshorna z Grand Gendarm

Preberi celotno objavo

Matterhorn

24. februar 2007 ob 14:32

Verjetno najbolj poznana in zaželjena gora na svetu. Navdušuje s pravilno obliko in atraktivno lego nad Zermattom. Poleti se na grebenu Hornli kar tare vodniških navez, pozimi pa je gora precej bolj samotna.

Matterhorn

Preberi celotno objavo

Dent Blanche, Obergabelhorn in Zinalrothorn

22. februar 2007 ob 11:30

Vremenska napoved je bila zelo dobra in tudi snežne razmere so se uredile, tako da sva se z Miho Lamprehtom lahko lotila odmaknjenih vrhov severno nad Zermattom. V nedeljo (18.2.) sva dostopila do koče Schönbiel s fantastičnim razgledom na severno steno Matterhorna, ki se je sicer še skrival v oblakih.

Dostop do koče Schönbiel, še malce slabo vreme

Preberi celotno objavo

Bernina

18. februar 2007 ob 20:24

Ker je v zadnjem tednu po celih Alpah nasulo kar precej snega, se je nevarnost plazov povsod dvignila na 3 stopnjo ali več. Še najmanj snega je zapadlo na na vzhodnem delu Alp, zato sem nekoliko spremenil načrte in se odpeljal več kot 400 kilometrov daleč do italijanskega mesta Sondrio, oziroma Franscie – južnega izhodišča za Bernino.

Slabo vreme

Preberi celotno objavo

Aletschhorn

10. februar 2007 ob 14:34

Po manjši krizi, ko je zgledalo, da bo cel teden slab, se me je vreme le usmililo in mi naklonilo en lep dan. Ker trenutno nimam soplezalca in ker se grejo lokalci raje drytooling, sem se kar sam odpravil na Aletschhorn.

Aletschhorn z ledenika

Preberi celotno objavo

Jungfrau

8. februar 2007 ob 8:01

V zadnjem tednu se je zgodilo toliko stvari, da sploh ne vem kje začeti. Od nočnega tekanja po Chamonixu in posredovanja pri nočnem helikopterskem reševanju, pokvarjenega kombija in oderuških švicarskih mehanikov, nesramno dragega vlakca na Jungfraujoch, popolnih sončnih dni na ledenikih, do dvodnevne živčne vojne z meglenim vremenom.

V hribih se vstaja zgodaj. Jutro se prebuja.

Preberi celotno objavo

Kategorije:

Arhiv:

RSS Viri: