Blog

Greben Rochefort in prečenje Grandes Jorasses

31. januar 2007 ob 21:57

Boris Lorenčič – Lori se je naravnost s podelitve za Zlati cepin pripeljal v Chamonix in me odrešil negotovosti in mučnega čakanja na soplezalca. Odpeljala sva se v Courmayeur in na kočo Torino, kjer so naju prijazne gospe dobesedno oropale za polpenzion in nesladkan čaj. Menda je pozimi malo dražje…

Pod Velikanovim zobom

Preberi celotno objavo

Čez velikanov zob

29. januar 2007 ob 20:19

Današnji delovni dan z Lorijem (Borisom Lorenčičem): Zanohtanje ob prvih sončnih žarkih na Dent du Geant, Potem pa po grebenu čez Aiguille in Dome de Rochefort do bivaka Canzio. 35!

Castor in Pollux

26. januar 2007 ob 14:19

V zadnjem tednu se je vreme iz nekakšnega spomladanskega vzdušja prelevilo v čisto zimo (danes zjutraj je bilo v Chamonixu –14°C). Zapadlo je tudi nekaj snega, tako da zadnji dnevi niso bili ravno naklonjeni zbiralcem štiritisočakov.

Zaščita pred vetrom in snegom

Preberi celotno objavo

Breithornova dvojčka in Schwarzfluh

24. januar 2007 ob 16:18

Oglašam se samo na hitro. Danes sva z Luko osvojila še zahodni in vzhodni Breithornov dvojček ter Schwarzfluh. Vreme trenutno ni najbolj ugodno. Jutri nameravava osvojiti še Pollux in Castor nato pa v dolino.

Breithorn

23. januar 2007 ob 11:31

Včeraj sva z Luko v močnem vetru in popolni megli osvojila dva vrhova Breithorna (zahodni – glavni vrh in srednji vrh), potem pa samo s pomočjo GPS našla bivak. Danes čakava, jutri pa upava na lepše vreme.

Ripfishhorn in Strahlhorn

21. januar 2007 ob 22:33

V petek popoldne (19.1.), sva se z Luko Kroneggerjem odpeljala z žičnico na srednjo postajo Felskin in v močnem vetru ter sneženju dostopila do koče Britanniahutte (borih 30 minut dostopa). Najin cilj sta bila Ripfishhorn in Strahlhorn, še zadnja vrhova v skupini Allalin, ki sta manjkala na mojem seznamu.

img_0395.jpg

Preberi celotno objavo

Mischabel

16. januar 2007 ob 18:38

Po Combinu sem imel samo en dan počitka, saj sem se že zvečer naslednjega dne dobil z Blažem Graparjem v dolini Saas. Vremenska napoved je bila ugodna, tako da sva se v soboto (13.1.) zjutraj odpeljala s prvo gondolo in podzemnim vlakcem Metroalpin na zgornjo postajo Mitellallalin.

img_0275.jpg

Preberi celotno objavo

Combin

11. januar 2007 ob 18:32

Po parih dneh slabega vremena se je kar težko spet podati v hribe. Se človek kar malo zaleži. Še posebej, če ne veš točno koliko novega snega je zapadlo in v katero pobočje ga je veter nalepil.

img_0274.jpg

Preberi celotno objavo

Pod Gran Combinom

10. januar 2007 ob 17:59

Po napornem gaženju iz Bourg St. Pierra (1600 m.n.m) sem na udobnem bivaku (3600 m.n.m). Upam da bo jutri vsaj približno v redu vreme.

Slabo vreme

9. januar 2007 ob 13:00

Sedim v McDonaldsu v Chamonixu, kjer naročiš en krompirček in potem cel dan zastonj uporabljaš wireless. Vreme je slabo, tako da se že tretji dan ne dogaja nič posebnega. V kombiju na parkirišču naju je zjutraj zbudilo razstreljevanje plazov, saj naj bi na Aiguille du Midi padlo 40 cm novega snega. Alenka je odšla danes domov, v petek pa se z Blažem Graparjem dobim v Švici za skupino Mischabel.

Do takrat (sreda in četrtek) bom poizkusil sam na Grand Combin, ampak napoved je zelo spremenljiva s plohami in zelo močnim vetrom, tako da dvomim o uspehu. Upam pa na najboljše.

Miha

Naprej »

Kategorije:

Arhiv:

RSS Viri: