Blog

Vražji Robert

25. april 2008 ob 9:03

Po kar nekaj poizkusih in ravno, ko je projekt začel prehajati iz travmice v travmo, mi je uspelo prosto preplezati smer Vražji Robert v Osapski steni. Gre za več raztežajno smer z večinoma klasičnim varovanjem na kline, varovališča pa so opremljena s svedrovci.


Preberi celotno objavo

Fontainebleu 2007

6. junij 2007 ob 23:59

Za prvomajske počitnice smo se odpravili v Meko balvanskega plezanja, ki se nahaja le kakšnih 30 km južno od Pariza. Gozdovi okrog dvorca Fontainebleu skrivajo ogromno skal vseh velikosti, na katere se plezalci začuda zelo radi zaganjajo.

Fontainebleu, sektor Elephant

Preberi celotno objavo

Matrica in Manjkajoči člen

2. december 2006 ob 20:00

Danes, v letu 2006, ko slovenske športne plezalke zmagujejo na tekmah svetovnega pokala ter v nekaj poizkusih preplezajo smeri ocenjene z 8c in ko trinajstletni otroci »sajtajo« 8b-je ter brez muk plezajo 9a-je, je deseta stopnja le še oddaljen spomin na davno minule čase.

Preberi celotno objavo

Stolp v Skuti – Joška je njen svet (1. prosta ponovitev)

23. oktober 2006 ob 13:43

Klemen Mali je pred leti opremil pet smeri, ki potekajo v južni steni Skute. Vse so opremljene s svedrovci in potekajo po odlični skali, ki se po kvaliteti in načinu plezanja lahko primerja s Paklenico. Tako so kot nalašč za jesensko ali spomladansko pretegovanje na soncu.

Preberi celotno objavo

Rašičani na Kalymnosu

10. oktober 2006 ob 4:51

Rašičani smo že dolgo časa znani kot »rekreativno-družinsko-masovni« ferajn. Kamor koli gremo nas je vedno največ in smo med najglasnejšimi. Da se ne bi tej oznaki izneverili, se nas je ob koncu septembra kar 14 odpravilo na športnoplezalne počitnice. Za glasnost so poskrbeli štirje rašiški dojenčki in tako je po grškem otoku dva tedna odmeval glasen smeh in jok.

Preberi celotno objavo

Kategorije:

Arhiv:

RSS Viri: