Blog

Mihov Memorial

3. september 2009 ob 13:20

Pred slabim letom se je v Himalaji ponesrečil naš prijatelj Miha Valič. Njemu na čast bomo 3. oktobra priredili spominski tek iz Ljubljane do Škofje Loke prek Polhograjskih dolomitov.

Miha se je med pripravami na odprave prav na tej trasi velikokrat kondicijsko pripravljal. Zato se bomo po tej trasi odpravili tudi mi. Najbolj zagrizeni bodo traso pretekli, ostali pa jo bodo z nekaterimi obvozi lahko prekolesarili. Trasa je dolga okoli 30km.

Tek oz. kolesarjenje bomo pričeli ob 9h na Trubarjevi 77 v Ljubljani, kjer je Miha dolga leta živel, zaključili pa v Škofji Loki, kjer bo organiziran piknik oz. srečanje z večernim tabornim ognjem. Kdor se dopoldanskega teka oz. kolesarjenja ne bo mogel udeležiti pa je seveda vabljen na piknik v Škofjo Loko.

Natančne informacije o trasi in ostalih podrobnostih bodo objavljene naknadno (tudi na tej strani). V primeru slabega vremena se memorial prestavi na naslednji vikend.

2. mednarodni festival gorniškega filma

12. februar 2008 ob 9:12

2. mednarodni festival gorniškega filma
V okviru Festivala ki se bo odvijal v Cankarjevem domu, bom imel v petek (15. 2.) ob 17:30 predavanje “Leto klasičnega alpinizma“. Predstavil bom plezalno leto 2007 in tri odprave: 82×4000, Kavkaz – Bezengi in Nepal – področje Kangčendzenge.

Vabljeni!

Več informacij na: http://www.imffd.com/imffd/index.php?lang=sl

Nakup kart na: http://www.cd-cc.si/default.cfm?Jezik=Sl&Kat=0204&Predstava=595

Baza na planoti Pangpema, v ozadju masiv Kangčendzenge

Kategorije:

Arhiv:

RSS Viri: